7. nap – Samai Kampot Pepper

Samai Kampot pepper © Rumnagykövet (Várszegi Sándor)

A Samai Kampot Pepper Kambodzsa egyetlen rumlepárlójában készül. A Samai venezuelai vállalkozók üzlete, akik rum lepárlásra akarták használni a helyi cukornádat, mivel senki más nem tette ezt meg korábban. Két palackozásuk készül pot still és oszlopos lepárlású rumok blendjéből. A Samai Kampot Pepper 3 év alatti rumokból blendelt szeszesital. A karakteres aromájú kampot borssal ízesítik és 41% ABV-vel kerül a palackba.

A színe világos arany. Az állaga elég vizes, a pohár falán is épp hogy meglátszik.

Az illata túltolt bors, semmi egyéb. Haloványan átüt a rum szeszessége, de ha nem ismerném a nyers, dél-amerikai jellegű rum illatát, ez el is veszett volna teljesen.

A nyitó íze mézesen édes, amit azonnal elnyom a csípős borsosság. Semmilyen rum közeli aromát nem vélek felfedezni benne.

A lecsengése sajnos hosszú és borsosan csípős.

Értékelhetetlen ez a lőre egy rumblogon. A sósborszesz, dianás cukor és denaturált szesz Bermuda háromszögébe a Samai Kampot Pepper is beférne. Illatra és ízre is hasonlóan taszító. Látom a spiced rumok és rum alapú szeszesitalok létjogosultságát, amíg legalább hírből ismerik a rum aromáit. Most nem ez a helyzet. 

Értékelés: 100/1

Bővebben a 24 days of rum oldalán olvashatsz erről a párlatról.

Vélemény, hozzászólás?